Winkelmandje is leeg

In 6 stappen naar een magazinewaardig interieur met Maestro Latt wandpanelen

Maestro Latt wandpanelen zijn een geweldige manier om een kamer op te fleuren en een unieke uitstraling te geven. Met hun moderne, strakke look zijn ze perfect voor het creëren van accentmuren of het bekleden van volledige wanden. Bovendien is ook de plaatsing ervan geen rocketscience. Via dit stappenplan gidsen we je vlot naar je nieuwe Maestro Latt-interieur!

 

Stap 1: Bepaal je voorkeuren

 

Bepaal of je de LATT-panelen als een volledige wand wilt gebruiken of louter als accent. Als je kiest voor een accentmuur, bepaal dan welk deel van de muur je wilt bekleden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel een hoofdeinde achter je bed te bekleden of een stukje wand achter je tv-toestel om het geheel net iets spannender te maken!

 

Stap 2: Laat de panelen acclimatiseren

 

Eens je plan vorm heeft gekregen, is het zaak om - na een bezoekje aan de houthandel of doe-het-zelfzaak de mouwen op te stropen. Eens alles bij je thuis ligt, is het belangrijk om de houten panelen toe te laten om 24 uur te acclimatiseren in de kamer waar deze zullen worden geplaatst. Zo kunnen ze wennen aan de omgeving en zich aanpassen aan de temperatuur en vochtigheid.

 

Stap 3: Bereid de muur voor

 

Zorg dat het oppervlak waar je de Latt-wand wil plaatsen effen en volledig stof- en vetvrij is. Als de muur niet vlak genoeg is, maak dan eerst een houten lattenrooster.

 

Stap 4: Zaag de panelen op maat

 

  • De panelen zijn standaard 2770 mm hoog. Is de wand die je wenst te bekleden minder hoog, of verkies je simpelweg om de wand niet tot plafondhoogte te laten reiken, dan is het uiteraard nodig om de panelen op maat te zagen, wil je deze passend maken.
  • Als je ervoor kiest om niet de gehele breedte van de wand met Latt panelen te bekleden, dan kan je je wand mooi afwerken met de twee eindprofielen die aan de linker- en rechterkant bevestigd worden. Houd er in dit geval rekening mee dat de breedte inclusief 2 eindprofielen 71 mm breder wordt. De panelen zijn 300 mm breed. Om jezelf zaagwerk te besparen kies je dus best voor een veelvoud van deze afmeting om je wand te bekleden.
  • Zijn er voorzieningen zoals stopcontacten of schakelaars waar je rekening moet mee houden, meet dan nauwkeurig hun locatie op, teken deze af op de Latt-panelen en voorzie de uitsparing(en) aan de hand van een klokboor met de juiste diameter. Het afdekplaatje van je stopcontact of schakelaar kan je dan op je paneel bevestigen.

Stap 5: Bevestig de panelen

 

Kies je ervoor om niet de volledige breedte van de wand te bekleden, start dan met het plaatsen een eindprofiel. Wél een volledige wand? Verlijm dan de Latt-wandpanelen meteen aan de wand of schiet ze op het houten lattenrooster. Zorg ervoor dat ze goed en loodrecht vast komen te zitten en dat de naden tussen de panelen strak en gelijkmatig zijn.

 

Stap 6: Geniet!

 

Maestro LATT wandbekledingspanelen zijn een fantastische manier om een kamer een unieke uitstraling te geven. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je deze panelen gemakkelijk en snel installeren en je kamer transformeren in een unieke, moderne ruimte. Veel succes!

Deel deze pagina