Winkelmandje is leeg

Interieurfanate Nik ging met drieledig DIY-project met Latt meteen all-in

“Ik heb een passie voor interieur, en hou ervan om nieuwe producten te ontdekken die te rijmen vallen met mijn stijl”, zo vertelt Nik. “En die stijl, die is minimalistisch, met een vleugje nordic en japandi.”

De passie voor interieur valt nauwelijks te beteugelen, in die mate dat Nik ook via Instagram die liefde verspreidt. En via die weg kwam ook Maestro Latt op haar pad. Het begin van een heuse love story, want Nik koos er meteen voor om verschillende kamers te bekleden met de prachtige Latt-wandpanelen.

 

De woonkamer: part I

Decor: Matte Black

Soms levert de gemakkelijkste weg ook het knapste resultaat op. Want waar Nik in de woonkamer in eerste instantie zelf individuele houten latjes besloot te verzagen, op te schuren, te primeren en te schilderen in de hoop een prachtige geprofileerde wand te bekomen, was de uitkomst niet zoals gehoopt. Het DIY project bleek toch de nodige kopzorgen met zich mee te brengen. Kopzorgen waar Latt-wandpanelen het perfecte antwoord op wisten te bieden: gegarandeerd loodrechte lijnen, latjes op gelijke afstand van elkaar, én bovendien razendsnel geplaatst. Het resultaat? Een matzwarte accentwand, waarmee de vlakke keukenwand visueel wordt gebroken.

 

De woonkamer: part II

Decor: Castle Oak

Vervolgens werd een ander hoekje van de woonkamer aangepakt. Door hier te kiezen voor contrasterende Castle Oakwandpanelen, complementair aan de vloerbekleding, wist Nik meteen een fikse dosis extra warmte en gezelligheid in de ruimte te introduceren. Opvallend: in deze setting werden de Latt-panelen, met hun mooie reliëf, gecombineerd met vlakke Maestro Panel-wandpanelen in hetzelfde decor. Dankzij het tand- en groefsysteem klikken de panelen perfect in elkaar. Met een prachtig optisch effect tot gevolg, werd deze nieuwe wand dé eyecatcher van de leefruimte.

 

 

De slaapkamer

Decor: Matte Black

Als laatste kwam ook de slaapkamer aan de beurt, een ruimte waarin Nik voordien al de achterwand met de verfborstel te lijf ging, waardoor ze het effect van een decoratieve pleister wist te realiseren. De Latt panelen reiken hier slechts tot een bepaalde hoogte, zodat de complementariteit met de sierpleister letterlijk in de verf werd gezet. Er werd eerst een frame uit lattenwerk gemaakt, waar de panelen eenvoudigweg op werden vastgeniet, zonder in te boeten aan stevigheid. De Latt-bedwand is namelijk voldoende sterk om eventueel nog nachtkastjes aan te bevestigen of verlichting aan op te hangen.

Deel deze pagina